Menu

Uvjeti prodaje i poslovanja

O PRODAJNOM MJESTU

Bioteka zagrebačke županije d.o.o.

M. Magdalenića 1, Velika Gorica

OIB:69161127102

MB:04017153

info@e-bioteka.com.hr

+385 1 6221089


 

UVJETI PRODAJE

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 10. st. 1., st 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Bioteka zagrebačke županije d.o.o.

M. Magdalenića 1, Velika Gorica

ili na e-mail info@e-bioteka.com.hr
Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili email za dostavu odgovora, te broj računa.


 

Jamstvo privatnosti

Bioteka zagrebačke županije d.o.o.obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26.
Svi djelatnici Bioteka zagrebačke županije d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li i li ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu Bioteka zagrebačke županije d.o.o. čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima Bioteka zagrebačke županije d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.
Bioteka zagrebačke županije d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika Web trgovine e-bioteka.com.hr neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da Bioteka zagrebačke županije d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.


 

Pravne odredbe

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Bioteka zagrebačke županije d.o.o., M. Magdalenića 1, Velika Gorica,te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – Internet trgovina. Bioteka zagrebačke županije d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Bioteka zagrebačke županije d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba. Transakcije plaćanja kreditnim/debitnim karticama obavljaju se preko CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
Bioteka zagrebačke županije d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Internet trgovine ili propusta djelatnika Bioteka zagrebačke županije d.o.o Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama.Bioteka zagrebačke županije d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email info@e-bioteka.com.hr

U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla, zamjenu za drugi odgovarajući artikl, ili povrat novca u punom iznosu. Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima ili ako postoji sumnja na zlouporabu.


 

Povrat neodgovarajuće ili oštećene robe

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:
1. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja te o tome odmah obavijestiti Bioteku zagrebačke županije d.o.o.
2. Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba neodgovarajuća od naručene robe dužan je u roku 14 dana od primitka o tome pismeno obavijestiti Bioteku zagrebačke županije d.o.o. putem e-pošte na info@e-bioteka.com.hr

Ukoliko se utvrdi da je uistinu isporučena neodgovarajuća ili oštećena roba, Bioteka zagrebačke županije d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku izvršiti zamjenu naručene robe ili povrat novca.
U prilogu mora biti kopija računa. Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.


 

Zamjena krivo naručene robe

Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.

Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:
Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Bioteku zagrebačke županije d.o.o. da želi zamjeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na info@e-bioteka.com.hr

Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu Bioteka zagrebačke županije d.o.o., M. Magdalenića 1, Velika Gorica. Kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu. Kada Bioteka zagrebačke županije d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.
Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni neoštećeni i u originalnoj ambalaži.

Razlika novca i trošak dostave:
Kupac snosi troškove dostave za povrat robe i za primitak nove robe. Ukoliko nova naručena roba bude skuplja nego roba koja se vraća, tada je kupac dužan uplatiti razliku. Ukoliko nova naručena roba bude jeftinija od robe koja se vraća, tada će Bioteka zagrebačke županije d.o.o. uplatiti razliku viška na žiro-račun od kupca umanjenu za troškove dostave.


 

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem e-bioteka.com.hr internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti ovdje.
U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.
Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.
Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrebljena, neoštećena i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca i trošak dostave:
Nakon što roba bude vraćena Bioteka zagrebačke županije d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći klikom na link ovdje

Korištenjem internet stranice www.e-bioteka.com.hr potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate gore navedene Uvjete i pravilnike. 


 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskim kunama. Iznos za koji teretimo Vašu kreditnu karticu dobiva se kroz konverziju cijene u iz valute u kojoj radite narudžbu u kune prema važećem tečaju Hrvatske narodne banke. Kod terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost manje razlike u odnosu na cijenu navedenu na našoj web stranici.


 

Autorska prava

Zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez odobrenja. Za svaka pitanja slobodno nam se obratite.