,

OMNI LOGIC Immun

Institut Allergosan Pharmazeutische ProdukteVIP vitality international products

OMNI LOGIC Immun nudi izvor hrane za razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila – rezistentni škrob, vitamine, minerale i elemente u tragovima, kako bi se održala normalna funkcija imunosnog sustava.

Rezistentni škrob stimulira fermentaciju i tako uzrokuje:

  • Razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila
  • Proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina (poput butirata) za više energije
  • Povećanje količine stolice = poboljšan prijenos

48,50  (365,42 kn)

OMNI LOGIC Immun

Zdrava crijeva = snažan imunosni sustav

Ne mogu se sve korisne bakterije uzimati u obliku dodataka prehrani – mnogo je crijevnih bakterija anaerobno pa ne podnose kisik i ne mogu preživjeti izvan crijeva. Međutim, možemo potaknuti njihovo razmnožavanje u našim crijevima pružajući im njihovu najdražu hranu u obliku posebno odabranih vlakana!

Osim zadataka kao što su probava hrane i eliminacija neprobavljivih supstanci, naša crijeva imaju veliko značenje za naš imunosni sustav. Oko 80% imunosnih stanica nalazi se u crijevima. Naš organizam i bakterije koja ga nastanjuju čine simbiozu tijekom cijelog našeg života. Međutim, na ovu vezu može se negativno utjecati pogrešnom prehranom, trajnim stresom, manjkom sna ili uzimanjem lijekova. Tada prirodna ravnoteža kolonizacije “dobrih” i “loših” bakterija može izmaknuti kontroli i naša crijevna barijera, crijevna sluznica, postaje propusna za toksine, alergene i strane mikroorganizme – naša imunosna obrana je oslabljena.

Određene bakterije u crijevima, uglavnom bifidobakterije i laktobacili proizvode, između ostalog, i butirate (soli butanske kiseline, kratkolančane masne kiseline) koja je primarni izvor energije za naš crijevni epitel. Ukoliko je ovaj epitel dobro opskrbljen, može obavljati svoje različite funkcije, koje uključuju apsorpciju hranjivih tvari kao i obranu od toksina i patogena. Ako razine butirata padnu, događa se promjena na crijevnoj sluznici i naša crijevna barijera je oslabljena.

Djelovanje:

Održavanje normalne funkcije našeg imunosnog sustava ovisi, s jedne strane, o količini “dobrih” crijevnih bakterija, a s druge strane, ovisi o opskrbi različitim nutrijentima.

OMNI LOGIC Immun nudi izvor hrane za razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila – uglavnom rezistentni škrob, kao i vrijedne vitamine, minerale i elemente u tragovima, kako bi se održala normalna funkcija imunosnog sustava.

Rezistentni škrob stimulira fermentaciju i tako uzrokuje:

  • Razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila
  • Proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina (poput butirata) za više energije
  • Povećanje količine stolice = poboljšan prijenos

Sadrži vitamine B skupine (vitamini B2 i B3) koji doprinose, između ostalog, očuvanju normalnih sluznica. Kalcij doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima, a vitamin D i cink doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Probiotici i prebiotici:

Uzimanje živih simbionata (=probiotici) omogućuje Vam jačanje “dobrih” crijevnih bakterija. Ti bakterijski sojevi trebaju kisik za svoj metabolizam – to su one bakterije koje su poznate kao aerobne.

Međutim, ne mogu se svi bakterijski sojevi jednostavno uzeti u obliku dodatka prehrani – velika količina naših crijevnih bakterija je anaerobna i stoga se ne može uzgojiti i sačuvati izvan tijela. Čim takve bakterije dođu u doticaj s kisikom, umiru. Zato naši anaerobni prijatelji trebaju posebnu hranu (=prebiotike): ako te bakterije hranimo njihovom omiljenom hranom, stvaramo im idealno stanište u našim crijevima. “Dobri” crijevni stanovnici zahvaljuju nam na tome razmnožavajući se i izvršavajući optimalno svoje zadatke.

Način upotrebe:

Do 3 puta dnevno po 5 g (5 g = mjerna žlica) umiješati u 0,2 l tekućine.

Idealna nadopuna:

Kombinacija OMNi-LOGiC® IMMUN sa znanstveno dokazanim sinbiotikom OMNi-BiOTiC® 6: 6 visokoaktivnih bakterijskih sojeva u sinbiotiku OMNi-BiOTiC® 6 razmnožavaju se i koloniziraju crijeva od želuca do rektuma.

Sastojci:

Rezistentni kukuruzni dekstrin, Fibregum™(Gummi acacia)*, kalcijev karbonat, cinkov citrat, nikotinamid, kolekalciferol, riboflavin, aroma vanilije

*Fibregum™ je registrirani zaštitni znak tvrtke Nexira.

Ne sadrži životinjske bjelančevine, gluten, kvasac ni laktozu.
Prikladan za osobe alergične na mlijeko, djecu, trudnice i dojilje.

Pakiranje:

450 g praha

u 5 g u 15 g %NRV*
Vitamin D3 0,34 μg 1,03 μg 21%
Vitamin B2 0,10 mg 0,30 mg 21%
Vitamin B3  1,00 mg  3,00 mg 19%
Kalcij 53,79 mg 161,36 mg 20%
Cink 0,67 mg 2,01 mg 20%
Gummi acacia (Fibregum™) 2,43 g 7,28 g
Rezistentni kukuruzni dekstrin 2,43 g 7,28 g

*%NRV = referentna dnevna hranjiva vrijednost prema Uredbi EU 1169/2011

Pakiranje

450 g

Proizvođač

,

Zemlja podrijetla

Austrija

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “OMNI LOGIC Immun”

There are no reviews yet.