OMNI LOGIC Jabučni Pektin
Ravnoteža u crijevima
Ne mogu se sve korisne bakterije probaviti – mnogo je crijevnih bakterija anaerobno pa ne podnose kisik i ne mogu preživjeti izvan crijeva. Međutim, možemo potaknuti njihovo razmnožavanje pružajući im njihovu najdražu hranu u obliku posebno odabranih vlakana.
Naše crijevne bakterije obavljaju brojne zadaće, uključujući probavu hrane. Sve naše crijevne bakterije mogu biti podijeljene u 2 glavne grupe: bakteroide i firmikute. U zdravoj crijevnoj flori, ove dvije grupe su prisutne u idealnom omjeru od 1:1, što znači da crijeva sadrže otprilike jednaku količinu svake.
Međutim, osobe s prekomjernom težinom često imaju neuravnoteženu crijevnu floru u kojoj prevladavaju firmikuti. Kod nekih osoba taj omjer može biti 2.000:1. Znači, crijeva mogu sadržavati 2.000 puta više firmikuta od bakteroida!
Firmikuti imaju posebno svojstvo razgradnje sastojaka hrane koje ljudi inače ne mogu probaviti (ugljikohidrate iz vlakana i složene ugljikohidrate). Ovo stvara veliku količinu lako probavljivih ugljikohidrata u crijevima – puno više nego u crijevima s optimalnom ravnotežom bakterija. Ti ugljikohidrati su apsorbirani u organizam zajedno s kalorijama dobivenim putem hrane. Ovaj “skriveni” unos može lako doći do 200 kalorija više – i to svaki dan!
Dodatno, kod veće prevage firmikuta, veća količina konzumiranih ugljikohidrata (npr. šećera i tjestenine) doprinosi tome da se firmikuti bolje osjećaju i time će se brže razmnožavati u crijevima – tako započinje začarani krug!
Djelovanje:
OMNI LOGIC Jabučni Pektin idealan je izvor hrane za bakteroide – dobre bakterije koje podržavaju izlučivanje šećera iz organizma. Ako bakteroidi imaju dovoljno dostupnog jabučnog pektina, razmnožavaju se i postaju stalni stanovnici našeg tijela.
Probiotici i prebiotici:
Uzimanje živih simbionata (=probiotici) omogućuje Vam jačanje “dobrih” crijevnih bakterija. Ti bakterijski sojevi trebaju kisik za svoj metabolizam – to su one bakterije koje su poznate kao aerobne.
Međutim, ne mogu se svi bakterijski sojevi jednostavno uzeti u obliku dodatka prehrani – velika količina naših crijevnih bakterija je anaerobna i stoga se ne može uzgojiti i sačuvati izvan tijela. Čim takve bakterije dođu u doticaj s kisikom, umiru. Zato naši anaerobni prijatelji trebaju posebnu hranu (=prebiotike): ako te bakterije hranimo njihovom omiljenom hranom, stvaramo im idealno stanište u našim crijevima. “Dobri” crijevni stanovnici zahvaljuju nam na tome razmnožavajući se i izvršavajući optimalno svoje zadatke.
Način upotrebe:
Uzeti 2 kapsule 3 puta dnevno prije obroka, s više vode.
Idealna nadopuna:
Kombinacija OMNi-LOGiC® JABUČNOG PEKTINA sa sinbiotikom OMNi-BiOTiC® metabolic: posebno odabrani bakterijski sojevi u sinbiotiku OMNi BiOTiC® metabolic zamjenjuju firmikute i ispravljaju neravnotežu u crijevima.
Sastojci:
Jabučni pektin, hidroksipropilmetilceluloza (kapsula)
Ne sadrži životinjske bjelančevine, gluten ni kvasac.
Prikladan je za djecu, trudnice i dojilje.
Pakiranje:
180 kapsula
Dodatak prehrani koji sadrži jabučni pektin.*
*OMNI LOGIC Jabučni Pektin sadrži jabučni pektin koji bubri u želucu i crijevima a koji je izvor hrane za bakteroide – kulturu dobrih bakterija koje izlučuju šećer, a čija se povećana količina nalazi kod mršavih osoba.
6 kapsula | %NRV* | |
---|---|---|
Jabučni pektin | 3.900 mg | – |
od čega galakturonske kiseline | 2.535 mg | – |
*% NRV = referentna dnevna hranjiva vrijednost prema Uredbi EU 1169/2011
There are no reviews yet.